Over OncoZorg

Geschiedenis

OncoZorg is opgericht door Simone Salemans en Jessica Herder.

Jessica heeft jaren als (oncologie)verpleegkundige in het ziekenhuis op oncologische afdelingen gewerkt en later de specialisatie oncologieverpleegkunde afgerond. Vanuit haar werkervaring is het idee van OncoZorg ontstaan. De zorg kan persoonlijker, efficiënter en goedkoper. Uit de combinatie van werkervaring en de bewezen voordelen van de vijf pijlers is het concept van OncoZorg ontstaan. Simone heeft een economische achtergrond waardoor zij samen met Jessica een goede basis vormt voor het managementteam van OncoZorg.

OncoZorg

OncoZorg is een thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in oncologische behandelingen. Hierbij kun je denken aan chemo-, immuno- en doelgerichte therapie aan huis. Hierbij hebben wij korte lijnen met het ziekenhuis. OncoZorg heeft een holistische aanpak, wat inhoudt dat we niet alleen de kanker behandelen, maar dat we ook met de algehele gezondheid van de patiënt aan de slag gaan.

Naast het thuis toedienen van kuren, heeft OncoZorg een overkoepelende rol. Zij is de verbindende factor tussen de patiënten en onder andere oncologische fysiotherapeuten, voedingsadviseurs en psychologen. Naast dat deze holistische aanpak verschillende voordelen  heeft, wordt gelijktijdig alle paramedische zorg rondom kanker onder één dak gebracht. Hierdoor wordt de zorg overzichtelijk, laagdrempelig, op de patiënt afgestemd en wordt ernaar gestreefd het dagelijkse leven zo min mogelijk te verstoren.

OncoZorg verricht haar dienstverlening in de rol van onderaannemer van ziekenhuizen. Op deze manier blijft de behandeld arts de regie houden én kan OncoZorg binnen de richtlijnen van het ziekenhuis haar diensten verlenen.

Mocht je meer willen weten over onze werkwijze klik dan hier.